Sierra Pietra lábánál
túraleírás

Gibraltár motoros túra 9. rész

Picasso nyomában

Ahogy az a korábbi bejegyzésekből már kiderülhetett, nem csak a motorozás, a tájak de a művészet is része a túráknak. Málaga Picasso szülővárosa, nincs is messze Rondától, így muszáj volt meglátogatni 🙂

Nagyon szeretem a keskeny, rossz minőségű, vidéki utakat (többek közt ezért is járok túraendúróval), mert ott lehet igazi gyöngyszemekre bukkanni.

A Sierra Pietra
A Sierra Pietra

Mondhatnám, hogy lementünk a térképről, annyira sikerült eltalálni az útvonalat. Egy darabig nagyon jó, üres aszfalton csapattam, aztán egy jobbos után már majdhogynem offroadozás lett belőle. 5 percenként megálltam szájat tátani meg fotózni!

Vidéki Spanyolország
Vidéko Spanyolország

Malaga közelében a táj ellaposodott és rohadt meleg és pára lett. Szubtrópusi idő fogadott. Leparkoltam a motort a katedrális tövében, ittunk egy jó kávét és meglátogattunk Picasso szülőházát, ahol egy múzeum és tárlat van berendezve.
Sétáltunk még egy kicsit a városban, a park tele volt pálmákkal és papagájokkal, trópusi hangulat volt október elején!

Ronda felé ugyancsak világvége helyeken jártunk, másik oldalról kerültük a Sierra Pietra-t. Útközben egy kis faluban ért minket az uzsonna idő, ahol finom helyi falatokkal tömtük ki a bendőt.

Mi tapas-oztunk, a bálna megpihent
Mi tapas-oztunk, a bálna megpihent

Korán értünk Rondába, volt idő lemotorozni a hasadék aljába, a híd lábához és lőni pár fotót alulról is. Eléggé grandiózus! A szálláson összepakoltuk a megszáradt ruhákat – Ronda volt a mosó pont – és újra a csodás kis városban töltöttük az estét.

Este 10 körül rendőrök lepték el a város több pontját, nem is tudtam mire vélni. Nemsokára kiderült, hogy egy templomi menet járta végig a város, valamilyen Szűz Mária ünnep volt.

És egy újabb kép a viccesközlekedésitábla gyűjteményembe:

Se jobbra, se balra!!!
Se jobbra, se balra!!!